Våra hundar

Våra hundar härstammar från meriterade jaktföräldrar med ursprung bland annat i Storbritannien men har även en gnutta tyskt prestationsblod i ådrorna. Vi väljer våra hanar med stor omsorg och vill gärna lära känna dem lite under en tid innan vi sammanför dem med tiken.

Vår första avelstik Mimmi är en riktigt god mor

Mimmi köpte jag från en kennel i Dalarna efter ett tips av en annan uppfödare som hade en helsyster i sin ägo som gett henne fina och friska valpar. Hon har ett vaket men ömsint temperament och är nätt i kroppen med rastypiska drag. Vi ställde ut henne några gånger och hon vann en utställning. Efter det tänkte vi att vi ville avla på henne. Hon var tre år när hon parades första gången och hon fick fem valpar som alla fick nya goda hem. Valparna ärver hennes goda egenskaper och hon ska få ge en kull till innan hon får bli myshund på heltid. Mimmi är väldigt duktig i agility men blir så ivrig att vi inte kan träna så mycket med henne. Hon är också förtjust i barn och är en bra vakthund.

Våra hundar

Bonnie ger skarpa jakthundar

Bonnie är dotter till Mimmi ur hennes andra kull. Pappan är en tysk champion. Bonnie är lite större än sin mamma och lite skarpare i temperamentet. Hon ger riktigt bra arbetande grythundar och ska fortsätta att paras med den typen av hanar som bäst matchar henne. Hon gav också fem valpar vid sin första parning och allihop var friska och utvecklades väl och har vunnit utställningar och fått tävlingsmeriter. Bonnie är högdräktig för närvarande och vi väntar nedkomst vilken dag som helst. Alla valpar är tingade och det är väldigt roligt.

Lassie leker och charmar domarna

Lassie är vår busigaste och mest livsglada tjej av alla. Hennes pappa är svensk flerfaldig champion och hon har redan visat framtassarna i utställningssammanhang. Vi kommer att sätta henne i avel när hon vuxit färdigt. Ännu så länge får hon lära sig att föra sig och charma domarna. Vi ska ägna oss åt lydnad och agility och fortsätta leka mycket med henne. Hon håller igång de andra hundarna och ger oss många glada skratt. Vi tror mycket på denna unga lady och hoppas hon får fina valpar i framtiden.

Norske Lord är en riktig gentleman

Lord har vi lånat av en uppfödare i Norge som vi lärde känna på en spårtävling. Hans pappa kommer också därifrån och avkommorna blir alltid prisbelönta vid utställningar. Lord är en maskulin nalle och en mycket fin spårhund. Han är lite stor för sin ras men det är inget problem eftersom han är en gentleman och mycket vänlig i sättet. Han är nu pappa till tre kullar födda under året och vi ska ha honom hela nästa år också innan han går tillbaka till ägaren i Norge. Vi är väldigt glada för detta utbyte och kommer att låna ut Bonnie till dem för avel av lite större och tuffare hundar. Det är bra med samarbete.